Förbättra säkerheten under julhandeln

Varje år sker det 100 000 skador i samband med trappor. Gradus arbetar aktivt för att minska dessa och skapa tillgänglighet för alla. Därför är det viktigt att tydliggöra nivåskillnader och trappsteg utan att äventyra halksäkerheten. När julen närmar sig ökar gångtrafiken i bland annat köpcenter. Vanligtvis är det en stressad miljö och därför blir det extra viktigt med säkerhet. I det här inlägget förklarar vi hur Gradus trappskydd och kontraster hjälper dig att skapa en säkrare miljö för dina besökare.

Det är viktigt med kontraster!

För ökad säkerhet och ett större funktionellt värde är det viktigt att välja kulör med tydlig kontrast (0,4 enligt NCS eller 30 i LRV-värde) till trappan. Enligt svenska riktlinjer krävs det absolut på översta och nedersta trappsteget, men en kontrast på varje steg ger en större tydlighet. Det gör det enklare för användaren att urskilja trappstegen och minskar därmed risken för olyckor. Framförallt bidrar det till en ökad tillgänglighet för alla i din byggnad, även för människor med nedsatt syn. Gradus har 25 olika kulörer för halksäkerhetsinlägg och fyra olika halksäkerhetsgrader för både funktion och estetik.

Gradus XT-serie

XT-serien av trappnosar erbjuder genomtänkta lösningar som följer den senaste lagstiftningen och standarden. Hela sortimentet finns i kombination med Gradus halksäkra tillägg som förlängs över framkanten av trappkanten, vilket försäkrar att foten alltid har kontakt med halksäkra element av trappkanten. Det ger maximal säkerhet under foten. Våra produkter är utformade för att uppfylla de krav på säkerhet, prestanda och estetik som arkitekter, föreskrivare och golventreprenörer ställer. Här kan du läsa mer om Gradus XT-serie eller se produktvisningen nedan.

Video av XT Aluminium trappkanter.

Gradus TEX-serie

TEX-sortimentet består av kraftiga trappnosar i aluminium och är extremt hållbara samt säkra. TEX-serien har presterat bra i slitagetester och du kan räkna med låg risk för att halka i både torra och fuktiga miljöer. Dessa trappnosar är mest lämpliga för exteriör användning och hårt trafikerade trappor nära ingångar och åtkomstpunkter. 

Här kan du läsa mer om Gradus TEX-serie.

Har du några frågor?

Kontakta oss – vi är experter och hjälper gärna till. Glöm inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av Gradus senaste nyheter och gratis tips.

 

Senaste nytt