Hur väljer du rätt trappskydd?

Vi erbjuder ett av marknadens bredaste utbud av produktlösningar för trappor och golv. Alla våra produkter är designade för att säkerställa en balans mellan säkerhet, prestanda och estetik. Men vad ska du tänka på vid val av trappskydd?

Steg 1  Välj rätt trappkant och installationsmetod för ditt trappsteg

Trappor har olika form, storlek och utseende. Därför är det viktigt att tänka igenom vilken typ av form och material det ska vara på skyddet för att det ska passa dina trappsteg. Vi erbjuder flera olika produktlinjer med olika fördelar och kulörer för att uppfylla ditt behov.

Steg 2  Välj rätt typ av halkskydd för din trappa

Med halkskydd förser du trappan med en yta som skapar friktion mellan skosulan och trappkanten. Det gör att risken att halka och falla minskar när det är rätt utformat. För optimalt skydd behöver du ta hänsyn till om trappan är placerad i inre torra förhållanden eller om det finns risk för fukt och spill. Det påverkar nämligen valet av produkt och vilken modell som ger bäst skydd.

Steg 3  Välj en kulör med synlig kontrast

För ökad säkerhet och ett större funktionellt värde är det viktigt att välja kulör med en tydlig kontrast (0,4 enligt NCS eller 30 i LRV värde) till trappan. Enligt svenska riktlinjer krävs det absolut på översta och nedersta trappsteget, men en kontrast på varje steg ger en stor tydlighet. Det gör det enklare för användaren att urskilja trappstegen och minskar därmed risken för olyckor. Framförallt bidrar det till en ökad tillgänglighet för alla i din byggnad, även för människor med nedsatt syn.

Rådgivning för hur du hittar rätt skydd

Vi har skapat en broschyr fylld med samlad kunskap och vägledning för att uppfylla ditt unika behov. Här hittar du fördjupad information som hjälper dig att välja rätt skydd för din trappa. Tillsammans minskar vi olyckorna kopplade till trappskydd och ökar tillgängligheten för fler människor.

Har du några frågor eller vill veta mer? Kontakta oss – vi är experter och hjälper gärna till.

Senaste nytt