Let there be light 

Ljuset har förmågan att ge energi, att verka avslappnande, att pigga upp oss samt öka den kognitiva prestandan och humöret. Gradus arbetar med biografmiljöer och auditorium runt om i hela världen men nu utökar vi användningsområdena för vårt belysningsprogram. Nu lanserar vi även ett stort utbud av arkitektonisk belysning med två nya aluminiumprofiler för golv och trappor samt 8 nya aluminiumprofiler för väggar och tak.

Vad finns det för fördelar med aluminiumprofil?

Det finns flera praktiska fördelar med att använda sig utav en aluminiumprofil. Det hjälper bland annat värmeavledning genom att fungera som en kylfläns som förhindrar överhettning och förlänger LED-tapens livslängd. Med sitt skyddshölje skyddar det mot skador och möjliggör enklare rengöring. De visuella fördelarna är att det skapar ett stilrent utseende. Dessutom blir det en minskad spotting-effekt. Det beror på att diffusorn samlar ljusen och skapar en enda ljuslist.

Gradus LED Tape-sortiment

Vi erbjuder flera olika LED-tapes. Utbudet har traditionella vita och enkulörstaper. Med sin traditionella tape med litet mellanrum mellan varje enskilt LED-chip blir det ett tryggt alternativ. Det är även kompatibelt med urval av kontrolleralternativ om du behöver dimma.

En annan av våra lösningar är punktfria LED Tapes. Fördelen med dessa är att lysdioden är tätt packade och skapar en enhetlig ljusstråle. För optimalt användande rekommenderar vi grundare aluminiumprofiler för att förhindra “punkt-effekt”. Även denna variant är kompatibel med kontrolleralternativ.

Önskar du en omfattande färgpalett för ökad nyans? Gradus kulörändrade RGBW LED Tapes innehåller de primära färgerna (röd, grön och blå) med tillägg av dedikerat vitt ljus. Det skapar flexibla möjligheter. 

Gradus Dual vit CCT gör att du kan välja vilken nyans av vitt som helst mellan ett färgtemperaturintervall på 2700K och 6500K, när den är installerad med lämplig kontroll.

 

Var passar våra lösningar bäst?

Gradus LED-belysning är optimal för flera olika byggnader. Förutom ljusets alla fördelar i ett hälsoperspektiv finns det fler anledningar. Det är en perfekt lösning för dig som vill höja stämningen och känslan i rummet för en omfattande upplevelse. Här är några exempel på var Gradus LED-belysning kan vara en lösning för dig.

- Biografer

- Hotell & kontor
- Restauranger & Barer
- Gym & spa-miljöer

- Kryssningsoperatörer 

- Köpcentrum
- Universitet  

 

I det här dokumentet kan du ta del av fler bilder, modeller och lösningar. Gradus har en stor mängd samlad erfarenhet och kunskap och är verksamma över hela världen. Har du några frågor eller vill veta mer?

Kontakta oss – vi är experter och hjälper gärna till. 

Senaste nytt