Öka säkerheten med LED-belysning

Gradus erbjuder ett stort utbud av säkra och dekorativa ljusprofiler för trappor. Dessa är särskilt designade för att passa i mörka förhållanden. Belysningen är framtagen för exempelvis biografer där ljus behövs för att öka säkerheten utan att störa rummets huvudsakliga funktion. I det här inlägget presenterar vi Gradus olika profiler inom trappkantsskydd och våra olika LED-ljuslösningar.

Ljuseffekter för trappsteg

Gradus erbjuder ett utbud av trappkantsskydd i både aluminium- och PVC-u-material. Till dessa kan du addera ytterligare tillägg för att minska risken för fall- och halkolyckor. För att öka upplevelsen erbjuder vi LED-ljussystem designade för att skapa estetiska ljuseffekter, men som även utgör en tydlig markering av kanter.

PVC-u-profiler

Gradus upplysta PVC-u-trappkantsskydd ger funktion av tydliga PVC-u-kanaler som tillåter ljuset att lysa upp profilen. Fördelen är att trappkanten blir mer synlig både för uppåt- och nedåtgående trafik i trappan. Helhetsupplevelsen blir en tilltalande estetisk design kombinerad med ökad funktionalitet, tillgänglighet och säkerhet.

Aluminiumprofiler

Är du ute efter ett slitstarkt material? Gradus upplysta trappkantsskydd i aluminiumprofil är tillverkat i ett ihärdigt material som tål en stor volym gångtrafikanter. Med sitt skyddshölje skyddar det mot skador och möjliggör enklare rengöring. En annan praktisk fördel är att det bland annat hjälper värmeledningen och förhindrar överhettning som i sin tur förlänger livslängden. Produkten finns dels tillgänglig i både ytbehandlad guld- eller silverkulör men också många andra alternativ.

I den här broschyren på sidan 57 och framåt kan du läsa mer om vilken profil som är det bästa alternativet för din fastighet, hur du kan styra ljusets effekt och se fler bilder.

Interlook Advance™

Interlook Advance™ är ett LED-ljussystem som erbjuder en preciserad ljuseffekt. Belysningssystemet kombineras med Gradus aluminium- eller PVC-u-profil. Produkten finns med LED-ljus placerat på antingen ett 50 mm- eller 100 mm intervall.

 

Continuity™

Continuity™ är ett LED-ljussystem som erbjuder en kontinuerlig linjär ljuseffekt för att skapa en strömlinjeformad och modern design. Det kontinuerliga ljuset skapas med en fiberoptisk stav som är upplyst med högintensiva lysdioder och finns tillgängliga i fem kulörer – blå, grön, röd, gul eller vit.

 

LED-ljus för radinidikering

Gradus erbjuder LED-ljus för radindikering för att besökare bland annat enkelt ska hitta fram till sina sittplatser. Vanligtvis används det på biografer, teatrar och föreläsningssalar. Dessa kan installeras både i trappan på golvnivå eller direkt på sittplatserna i slutet av raderna.

Är du intresserad av att alltid få de senaste uppdateringarna och gratis tips? Anmäl dig till Gradus nyhetsbrev. Har du några frågor eller vill veta mer? Kontakta oss idag – vi är experter och hjälper gärna till.

 

Senaste nytt