Vårdhygien blir allt viktigare och viktigare. För att faktiskt kunna hålla bakterier och virus borta krävs det släta ytor utan sprickor och porer som bakterier kan ta sig ner i. Vi känner till de hårda krav som såväl fastighetsägare som vårdgivare inom sjukvården ställer och utformar produkterna så kraven skall kunna uppfyllas. 

Det är inte endast ledstänger som är viktiga ur ett vårdhygieniskt perspektiv. I en vårdmiljö finns många andra skyddszoner som också skall vara lätta att rengöra och desinficera. Ta exempelvis avbärarlisterna. Att vara robusta och kunna stå emot slag och stötar, samtidigt som de skall vara hygieniska är alltid en utmaning. Detta har våra produktutvecklare löst. Se bara på hur man löst skarvarna med packningar som hindrar smuts och bakterier att gömma sig.

Våra avbärarlister WGS och WGA finns i bredderna 100, 125 mm och 200 mm. Våra avbärarlister är utformade för att minimera skador orsakade av gång- och hjulburen trafik från exempelvis vagnar, rullstolar, sjukhussängar och annan mobil utrustning. Att undvika skador på väggar kommer minska underhållningskostnader, underlätta hygienkraven och samtidigt förbättra byggnadens övergripande estetik. Våra avbärarlister är framtagna för att kunna kombineras med våra hörnskydd (CGH 50/90). Våra ytmonterade hörnskydd består av aluminiumhållare, PVC- u hölje och topp-/bottenlock. Aluminiumbärarna ger ytterligare stöd vid svagare underlag, vilket är väldigt viktigt för att maximera interiörens hållbarhet.

Detta gör våra lösningar både hållbara och ekonomiska. Eftersom det ofta är höljerna som utsätts för flest stötar har vi konstruerat produkterna så att det enkelt ska gå att byta ut om de blivit skadade för att det enkelt ska kunna hålla rent från bakterier, virus och annan smitta. En viktig del är att du som kund inte står kvar med skadade och halvrena ytor och produkter. Dessutom är produkterna återfjädrande då det sitter ett stötskydd bakom det genomfärgade höljet.

Kombinera produkterna

CHR 110 är vårt kombiskydd där både avbärarlist och ledstång kombineras. Oavsett vilka produkter du väljer utifrån behov och interiör kan du kombinera och byta ut höljet på alla produkter. Höljet är därför enkelt att byta ut utan att behöva avlägsna hela produkten, positivt utifrån både hållbarhet och den ekonomiska aspekten. 

Är du osäker på vad du behöver? Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med vägledning! Vi kan vår grej och är bara ett telefonsamtal bort.

Senaste nytt