Kostnadseffektiva lösningar med många fördelar

Varför är det viktigt med entrémattor? I det här inlägget svarar vi på den frågan och presenterar flera fördelar. Vi går även igenom delar av vår modellserie Esplanade, var mattorna lämpar sig bäst och hur du kan kombinera våra produkter för en komplett lösning.

Fördelar med entrémattor

Effektivt användande av entrémattor har många fördelar. Först och främst minskar det mängden smuts och fukt som tränger in i byggnaden och ger en högre hygiennivå. Det skapar även en mer tillgänglig miljö och minskar risken för halkolyckor som sker i samband med fuktiga golv. Dessutom minskar du dina underhålls- och städkostnader samt skyddar intilliggande golv. Slutligen ger det dina besökare ett bättre första intryck när smuts och slask inte släpas runt på golven i byggnaden.

Gradus modellserie Esplanade

Esplanade 8500 och 9000 är primära entrémattor konstruerade av gummilister och aluminiumskrapor som hålls samman med galvaniserade ståltrådar. Du kan välja gummilister som är antingen släta eller sammanvävda med polyesterfiber och finns i kulörerna grå eller svart. Detta ger dig alternativ för både interiöra och exteriöra miljöer, men för utomhusmiljöer rekommenderar vi enbart släta gummilister. Esplanade 8500 och 9000 finns i 12 mm och 18 mm tjocklekar, öppen och stängd konstruktion och i en enkel eller dubbel tork-konfiguration.

Det som skiljer sig mellan modellerna är hur mycket vikt de klarar per hjul. Esplanade 8500  har en kapacitet på att klara 150 kg per hjul och Esplanade 9000 har en kapacitet att klara 250 kg per hjul utan att tappa i prestanda. Det gör att Esplanade är en ypperlig lösning där exempelvis palltruckar körs över entrémattan.

Tips på bra användningsområden
- Järnvägsstationer
- Flygplatser
- Stormarknader & Shoppingcenter
- Sportarenor

Här kan du läsa mer om Gradus Esplanade 8500 och Esplanade 9000.

Installation och kompletta lösningar

Gradus modellserie Esplanade är enkel att installera och storleksanpassa efter ditt behov. Vid installation av en rektangulär eller kvadratisk matta kan den även vändas för att förlänga produktens livslängd ytterligare. För en komplett mattlösning kan Esplanade kombineras med Gradus Boulevardserie. 

Gradus har ett stort sortiment av olika modeller av entrémattor. I den här broschyren kan du läsa mer om varje modell och vilken som passar bäst för ditt behov.

Vill du veta mer?

Har du några frågor? Kontakta oss – vi är experter och hjälper gärna till. Du kan även anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi delar med oss av våra senaste nyheter och gratis tips.

 

Senaste nytt